Skip to content
Home » Pakej Percutian Ke Gunung Bromo 2024

Pakej Percutian Ke Gunung Bromo 2024

  Pakej Percutian Ke Gunung Bromo – Perjalanan ke Bromo dengan mengambil dari Lapangan Terbang Surabaya dengan tempoh 1 hari dan 2 hari 1 malam, pilihan pakej pelancongan ke Gunung Bromo tanpa menginap dan bermalam di sebuah hotel atau penginapan di kawasan berhampiran Gunung Bromo adalah satu program pakej kami menawarkan.

  Terdapat 2 cara ke Gunung Bromo dengan perkhidmatan pakej pelancongan termasuk perjalanan ke Gunung Bromo tanpa menginap (tengah malam) dan perjalanan pakej ke Bromo dengan menginap semalaman di kawasan Bromo.

  Pakej Percutian Ke Gunung Bromo

  Pakej Percutian Ke Gunung Bromo

  Tujuan menjelajah seluruh kawasan wisata Gunung Bromo, Jawa Timur, yang terkenal dengan keindahan matahari terbit di Bromo dan lautan pasir yang luas dan indah. Dari banyak pilihan pakej pelancongan, Pakej Pelancongan Bromo dengan tempoh 2 hari 1 malam adalah yang paling dicari oleh Malaysia yang akan melawat Gunung Bromo, Jawa Timur. Program kami adalah untuk pergi ke Gunung Bromo, yang boleh anda pilih, selain pakej pelancongan Bromo 2 hari 1 malam, Pakej Tour Bromo Midnight tanpa penginapan bermalam selama 12 jam.

  Jadual Paket Percutian Bromo Surabaya 2 Hari 1 Malam

  Hari Pertama: Pengambilan di Surabaya – Hotel Bromo

  Penganjur dari Surabaya (lokasi akan dipersetujui terlebih dahulu, contohnya dari hotel, rumah, stesen atau lapangan terbang) maka tim kami akan segera membawa Anda ke Cemoro Lawang Probolinggo, desa terakhir di Bromo yang memiliki berbagai pilihan hotel seperti Cemara yang indah, Permai, Cafe Lava Hostel , pemandangan lava, pisang java (jiwa jawa) dan sebagainya. Perjalanan mengambil masa kira-kira 3-4 jam, tiba di penginapan dan kemudian masuk, selepas itu program itu percuma.

  Hari Kedua: Puncak Gunung Penanjakan – Pelancongan Bromo – Bukit Savana Teletubbies – Pasir Berbisik

  Perjalanan ke Gunung Bromo untuk meneroka tempat terbaik bermula pada jam 03.00 peserta akan bangun. Pada 3:30 jip 4wd anda akan diambil dan segera dibawa ke puncak pendakian untuk melihat keindahan matahari terbit. Di samping dapat menikmati keindahan bromo matahari terbit, anda juga melihat pemandangan panorama simetri Gunung Bromo, penembakan batu dengan backgroud gunung berapi tertinggi di Jawa, iaitu Gunung Semeru,

  Setelah melihat matahari terbenam yang indah kemudian kembali ke jip dan terus dengan lawatan gunung bromo dan kawah bromo. Tiba di kawasan parkir di lautan pasir bromo, peserta berjalan 30 minit ke kawah Bromo, menikmati kawah bromo yang luar biasa, setelah cukup puas dengan tur alam. Gunung Bromo diteruskan ke bukit savana Teletubbies dan berbisik pasir.

  Kembali ke hotel untuk sarapan pagi, selepas sarapan pagi anda dan teruskan perjalanan anda ke Surabaya. Dan Pakej Lawatan Gunung Bromo 2 Hari 1 Malam selesai.

  Jadual Pakej Lawatan Bromo Midnight 12 Jam

  • Tempat perhimpunan untuk lawatan pelancong bromo tanpa tinggal terus dari Hotel / Rumah / Stesen / Lapangan Terbang pada pukul 12 pagi.
  • Selepas itu pasukan kami akan mengambil perjalanan memandu ke tarikan pelancong Bromo dengan jarak ke Bromo dari Surabaya sekitar 3 jam.
  • Tiba di kawasan Bromo, bertukar kenderaan Jeep Bromo khas untuk sampai ke puncak Gunung Bromo dan nikmati keindahan matahari terbit dan pemandangan pegunungan Batok, Gunung Bromo dengan latar belakang gunung Semeru tertinggi di pulau Jawa.
  • Sekitar pukul 6 tengah hari selepas matahari semakin tinggi dan langit mula mencerahkan maka para peserta kembali ke jip dan lawatan Gunung Bromo terus menuju ke laut pasir di Gunung Bromo atau kawasan parkir di laut pasir Bromo.
  • Dari laut pasir atau taman kawasan jip, anda boleh berjalan atau menunggang kuda melewati kuil kuat di kaki Gunung Bromo untuk mencapai tangga gunung dan sampai ke puncak Gunung Bromo dan melihat tasik kawah Bromo.
  • Selesai dari kawah bromo kemudian turun ke tempat letak kereta jip di laut pasir dan terus ke arah savannah Bromo dan bukit teletubbies
  • Selesai dari bukit savana dan teletubbies, jip akan kembali ke jip jip di Cemara Lawang atau Sukapura, lokasi kenderaan Suttle. Apabila perjalanan ke Jeep Post berhenti di tempat berbisik dan lawatan singkat di kawasan itu
  • Terokai pasir berbisik dan setelah berpuas hati, terus kembali ke jip jip dan pasukan kami akan membawa anda kembali ke Surabaya. Program Tour Midnight 12 Hour Tour Package Bromo lengkap.

  View Post

  Harga Pakej Lawatan, Percutian Surabaya Bromo 2024

  Gunung Bromo adalah gunung aktif di Jawa Timur yang merupakan destinasi pelancongan alam semula di Jawa Timur. Kami menawarkan lawatan pakej ke lokasi kegemaran Gunung Bromo untuk menikmati keindahan matahari terbit di Gunung Bromo kemudian ke Kawah Bromo, Savanna, Teletubbies Hill, Whispering Sands. Mengenai Kemudahan dan Harga Pakej Pelancongan Gunung Bromo 2 Hari 1 Malam anda boleh menghubungi perkhidmatan dalam talian kami.